CBR bellen?

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, het CBR, is (onder meer) gevestigd in Rijswijk. Het is, anders dan DienstVerkeer.nl, een overheidsinstantie. Het CBR is belast met de uitvoering van wettelijke regelingen, onder meer op het gebied rijbewijzen en verkeer. DienstVerkeer.nl is volledig onafhankelijk en onpartijdig, en daarom ook niet verbonden met of aangesloten bij het CBR. DienstVerkeer.nl biedt u aan om via een doorschakeldienst in contact te komen met het CBR. Het CBR kan immers al uw vragen over bijvoorbeeld het rijbewijs houden en rijbewijs halen beantwoorden.

Telefoonnummer

Het CBR hanteert meerdere telefoonnummers voor verschillende vragen. DienstVerkeer.nl maakt het u gemakkelijk: via één landelijk, centraal telefoonnummer komt u snel in contact met de juiste afdeling van het CBR. Wanneer u belt, verbindt doorschakeldienst DienstVerkeer.nl u voor € 0,90 per minuut (ook na doorverbinden) door met het CBR via telefoonnummer 09060204.

Wat zijn de openingstijden van dit telefoonnummer

Het CBR is via bovengenoemd telefoonnummer van doorschakeldienst DienstVerkeer.nl bereikbaar tussen 8:00 en 17:30 uur op werkdagen (maandag t/m vrijdag) en op zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur. Houdt u er wel rekening mee dat het CBR waarschuwt dat het ongewoon druk is, waardoor u lang moet wachten, terwijl de kosten doorlopen. Om u sneller van dienst te zijn wordt aangeraden uw BSN (BurgerServiceNummer) en eventuele correspondentie van het CBR bij de hand te houden.

Schuiven naar boven